Hoppa till sidans innehåll

Träna klättring


Klättra hos Enköpings Klätterklubb

Vi rekommenderar alla nya intressenter att först testa på klättring under ett prova-på tillfälle för att testa och kunna få svar på frågor. Mer om prova-på bokning finns under fliken "Boka klättring"

Är du över 15 år rekommenderar vi dig att bli medlem i klubben (mer om detta under fliken "Bli medlem") och sedan ta ett grönt kort. Det gröna kortet är ett bevis på att du kan säkra och gäller i samtliga klätterhallar i hela Sverige. Det gröna kortet ska sitta synligt på selen, extra viktigt om du åker till andra klätterhallar i Sverige. I vissa klättergym får du inte säkra alls utan att kortet sitter synligt. 

Grönt kort kurser, för att lära sig säkra, kan enklast göras under våra Måndagskvällar, då vi har kunnig personal på plats. Tid bokas på samma sätt som prova-på bokningen

När du väl är medlem och har grönt kort väljer du hur du vill betala i fortsättningen, köpa ett årskort, halvårskort eller betala per gång. 

För att få tillgång till koderna in till lokalen är det mest lämpligt att komma ner under en prova-på tid (måndagar 18.00-20.00) för att få en säkerhetsgenomgång av lokalen och få knappdosan visad.

Har du ett giltigt årskort eller halvårskort kommer du direkt bli informerad om när vi bytt koderna till lokalen. Om annat får du själv ta kontakt med oss för att få koderna.


Under 15 år

Är du under 15 år krävs det att du har en ansvarig person över 18 år som hjälper dig att komma in och säkrar dig och håller uppsikt när du tränar i lokalen. 


Barn- och ungdomsgrupper

Vi rekommenderar att ni och barnet bokar in en prova-på-tid för att testa klättring innan ni ställer ert barn på kö till en grupp! 

Vad krävs av mig som klättrare?

Inga förkunskaper krävs och utrustning (sele, rep, skor och repbroms) lånas av klubben gratis under träningsplassen. Vi rekommenderar träningskläder eller oömma kläder vid träning, även vattenflaska kan vara bra. 

Vad krävs av mig som förälder/säkrare?

Barn under 13 år behöver en förälder eller annan lämplig medföljare för att säkra barnet under klätterpasset. Vi ledare lär ut hur säkringen fungerar under träningspassen. Säkraren håller i repet med hjälp av en repbroms under tiden som barnet klättrar. Metoden är simpel och säker, men kräver lite övning. All utrustning lånas gratis på plats. 

Pris?

Samtliga klättrare behöver bli medlemmar i klubben. I medlemskapet ingår till exempel försäkring och tidningen Bergsport. Utöver denna summa tillkommer även en terminsavgift. Se prislista för aktuella priser

Kölista för barn- och ungdomsklättring i grupp?

Klättring är en populär träningsform och det gör att vi alltid har en lång kölista. Räkna med en väntetid på minst 1 år. Vi tar emot barn från 6 års ålder. Frågor om kölistan skickas till This is a mailto link

Anmäl ditt barn eller din ungdom till kölistan genom fliken "Anmälan till barngruppernas kölista" så kontaktar vi dig när det finns plats i en lämplig klättergrupp. Intagning till grupperna sker inför varje termin, alltså runt nyår och under sommaren.

Uppdaterad: 14 JAN 2018 12:15 Skribent: Lizzi Haegermarck
E-post: This is a mailto link

Prova På och Grönt Kort utbildning!

Klicka på Boka för vår bokningssida.

  Boka.jpg

____________________
 

____________________

____________________ 

Vill ni se en film som är en Hyllning till idrottens gräsrötter? Det är inslag från vår gamla rephall iden *nostalgi*

blobid2.png

 

____________________

 

 


____________________


puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

Postadress:
Enköpings Klätterklubb - Klättring
Marie Andersson, Åsundavägen 28
74571 Enköping

Besöksadress:
Hallen ligger på Skepparegatan 2
74945 Enköping

Kontakt:
Tel: +46733384071
E-post: info@enkopingsklatte...

Se all info