Hoppa till sidans innehåll

Grönt-, rött kort


RÖTT KORT KURS!!

Måndagarna 6/7 och 13/7 erbjuder vi kurs för rött kort, med uppklättring måndag 20/7. Boka in dig via BokaMera. 


 

Grönt kort är ett säkerhetsbevis som gäller i hela Sverige. I och med att du har ett grönt kort har du visat en auktoriserad inomhusinstruktör att du kan säkra en person som klättrar och uppträder på ett säkert sätt i en klätterlokal.

Rött kort är även det ett säkerhetsbevis, men på en mer avancerad nivå. Säkringssättet liknar mer utomhusklättringen på ett berg, eftersom att det inte finns ett rep upphängt på väggen, du ska själv säkra upp repet längt med klätterväggen under tiden som du klättrar. Här krävs det alltså att du både ska klättra och säkra för att kunna ta detta bevis. 

 


 

Intresseanmäl dig till kurs

Vi startar upp grupper i både grönt och rött kort när det finns folk intresserade. Vill du gå en sådan kurs med oss? Anmäl ditt intresse till This is a mailto link

 


Måndagskvällar

Det går även bra att lära sig säkra (grönt kort) under våra prova-på-kvällar på måndagar mellan 18.00-20.00. Detta kostar 200kr/gång. Bokning sker via vår bokningstjänst BokaMera

Vi rekommenderar att du går på minst 2st tillfällen á 2 timmar innan du bokar uppklättring.

Mer information om våra Måndagskvällar finns här.


 

Uppklättring - Grönt kort

Har du som färälder lärt dig säkra genom våra barngrupper och vill göra examination är det enklast att du informerar din gruppledare och ber dem annordna ett examinationstillfälle, det går även bra att boka in dig på våra måndagskvällar för att utföra examination. 

Har du lärt dig säkra på annat sätt än genom våra kurser och bara vill göra examinationen så går det bra att boka in dig på våra måndagskvällar för att utföra examination. Om du önskar göra det på en annan dag/tid går det bra att skriva ett mejl till oss This is a mailto link.

 


 

Rött kort

För anmälan av rött kort krävs det att du redan har grönt kort och är minst 15år. 

Vi startar upp grupper i både grönt och rött kort när det finns folk intresserade. Vill du gå en kurs med oss anmäler du ditt intresse till This is a mailto link.

 


Examination

Krav på säkraren:

* Klättraren ska klara det teoretiska provet med minst 75% rätt. Teori inför provet finns i fliken till vänster eller klicka här

* Att instruktören har en känsla av att klättraren kommer att sköta sitt säkringsarbete på ett fullgott sätt (Att klättraren med sitt handlande och sin attityd visar sig förstå klättringens faromoment)

* Att klättraren kan genomföra en säker och ordentlig kamratkontroll

* Genomföra ett ordentligt och tryggt säkringsarbete, där klättraren även ska ta emot ett oförberett fall och sedan göra en jämn och fin nedfirning.

* För rött kort finns ytterliggare krav, fråga din instruktör för detaljerad information. 

Uppdaterad: 01 NOV 2017 08:19 Skribent: Styrelsen

Boka tid för Prova-på.
Våra Måndagskvällar bokas nu via BokaMera

  BokaMera

Vi är alla en viktig del i en viktig rörelse - Idrottsrörelsen!
Vi gör skillnad för många - hela tiden! Vi vill gärna bli fler så kom till oss och bli en del i föreningsfamiljen!
Klubben är med i den här filmen (klicka för att komma till YouTube), det är från gamla hallen (så lite nostalgi är det att se) 🦎

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stort och innerligt TACK till

Josefssons Maskinuthyrning Ab

Som så ofta är behjälpliga med allt möjligt när det behövs!

Postadress:
Enköpings Klätterklubb - Klättring
Marie Andersson, Åsundavägen 28
74571 Enköping

Besöksadress:
Hallen ligger på Skepparegatan 2
74945 Enköping

Kontakt:
Tel: +46733384071
E-post: This is a mailto link

Se all info