Hoppa till sidans innehåll

Grönt-, rött kort


Boka in dig via BokaMera 


Grönt kort

Grönt kort är ett säkerhetsbevis som gäller i hela Sverige. I och med att du har ett grönt kort har du visat en auktoriserad inomhusinstruktör att du kan säkra en person som klättrar och uppträder på ett säkert sätt i en klätterlokal. Kom ihåg att det ska sitta synligt på selen, speciellt viktigt om du är i ett klättergym som inte känner dig.

Rött kort

Rött kort är även det ett säkerhetsbevis, men på en mer avancerad nivå. Säkringssättet liknar mer utomhusklättringen på ett berg, eftersom att det inte finns ett rep upphängt på väggen, du ska själv säkra upp repet längt med klätterväggen under tiden som du klättrar. Här krävs det alltså att du både ska klättra och säkra för att kunna ta detta bevis. 

 


Intresseanmäl dig till en kurs med oss

Vi startar upp grupper i både grönt och rött kort när det finns folk intresserade. Vill du gå en sådan kurs med oss? Anmäl ditt intresse till This is a mailto link


Måndagskvällar

Det går även bra att lära sig säkra (grönt kort) under våra prova-på-kvällar på måndagar mellan 18.00-20.00. Bokning sker via vår bokningstjänst BokaMera

Vi rekommenderar att du går på minst 2 st tillfällen á 2 timmar innan du bokar uppklättring.

Mer information om våra Måndagskvällar finns här.


 

Uppklättring - Grönt kort

Har du som förälder lärt dig säkra genom våra barngrupper och vill göra examination är det enklast att du informerar din gruppledare och ber dem anordna ett examinationstillfälle, det går även bra att boka in dig på våra måndagskvällar för att utföra examination. 

Har du lärt dig säkra på annat sätt än genom våra kurser och bara vill göra examinationen så går det bra att boka in dig på våra måndagskvällar för att utföra examination. Om du önskar göra det på en annan dag/tid går det bra att skriva ett mejl till oss This is a mailto link.

 


 

Rött kort

För anmälan av rött kort krävs det att du redan har grönt kort och är minst 15 år. 

Vi startar upp grupper i både grönt och rött kort när det finns folk intresserade. Vill du gå en kurs med oss anmäler du ditt intresse till This is a mailto link.

 


Examination

Krav:

* Eleven ska klara det teoretiska provet med minst 75% rätt. Teori inför provet finns i fliken till vänster eller klicka här

* Att instruktören har en känsla av att eleven kommer att sköta sitt säkringsarbete på ett fullgott sätt (Att eleven med sitt handlande och sin attityd visar sig förstå klättringens riskmoment)

* Att eleven kan genomföra en säker och ordentlig kamratkontroll

* Att eleven kan genomföra ett ordentligt och tryggt säkringsarbete, där eleven även ska ta emot ett oförberett fall och sedan göra en jämn och fin nedfirning.

* För rött kort finns ytterliggare krav, fråga en instruktör för detaljerad information. 

Uppdaterad: 01 NOV 2017 08:19 Skribent: Styrelsen

Prova På och Grönt Kort utbildning!

Klicka på Boka för vår bokningssida.

  Boka.jpg

____________________
 

____________________

____________________ 

Vill ni se en film som är en Hyllning till idrottens gräsrötter? Det är inslag från vår gamla rephall iden *nostalgi*

blobid2.png

 

____________________

 

 


____________________


puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

Postadress:
Enköpings Klätterklubb - Klättring
Marie Andersson, Åsundavägen 28
74571 Enköping

Besöksadress:
Hallen ligger på Skepparegatan 2
74945 Enköping

Kontakt:
Tel: +46733384071
E-post: info@enkopingsklatte...

Se all info